Ekayana - Je eigen pad volgen...

Je eigen pad volgen

Ekayana is een sanskriet woord en betekent "de weg of het pad". De betekenis die ik eraan geef, is dat voor mij de enige weg die ik kan gaan, mijn eigen weg is of pad. Wat ik voor jou als therapeut, trainer en coach kan en wil betekenen is dan ook: jou voor een kortere of langere periode ondersteunen bij het (terug)komen op je eigen pad, of leren hoe je jouw pad kunt blijven volgen.

Als je er bewust voor kiest je eigen pad te volgen zul je leren om in toenemende mate verantwoordelijkheid te nemen ook voor het hanteren van de obstakels die je onderweg tegenkomt. Vanuit het psychologische perspectief uiten deze obstakels zich vaak in blokkerende overtuigingen, pijnlijke en moeilijke emoties of negatieve gewoonten, die vaak oorzaak zijn van je klachten of waardoor je klachten in stand worden gehouden.

Tijdens het proces dat je in de therapie, training of coaching ondergaat, leer je bewust te kiezen om deze obstakels te benoemen en aan te gaan, los te laten of ze juist te aanvaarden omdat zij nu eenmaal bij jouw leven horen.

Deze benadering van de psychologie ondersteunt het ontwikkelen van een levenshouding waarbij je de intentie, de bereidheid tot acceptatie en commitment hebt om datgene te ondergaan wat er op je pad komt. Mijn ervaring als mens en therapeut is dat een belangrijk gevolg hiervan is dat door deze levenshouding je autonomie en veerkracht worden vergroot zodat er meer energie en ruimte vrijkomt om te leven naar wat voor jou belangrijke waarden zijn en daardoor je leven vorm te geven in de richting waarin jij je wilt bewegen.

trap-ekayana