Ekayana - Je eigen pad volgen...

Isabel Soares

Mijn naam is Isabel Soares (1963). Ik ben in 2000 als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken. In Nederland heb ik de postdoctorale studies voor gezondheidszorgpsycholoog en cognitief gedragstherapeut gevolgd. Tevens ben ik opgeleid tot EMDR therapeut en als Mindfulnesstrainer.  Ik heb binnen verschillende settings als psycholoog gewerkt waaronder arbeid- en organisatiespsychologie, eerstelijnspraktijk en GGZ-instelling. 

Werkervaring

In het kader van de eerstelijns psychologie heb ik ruime kennis en ervaring in kortdurende individuele begeleiding en behandeling van psychische en (psycho)somatische klachten, coaching, begeleiding en advisering bij werkgerelateerde problemen, rouw- en verliesverwerking en zingeving.

Werkmethode

In mijn werk combineer ik uitgangspunten uit zowel de westerse, reguliere psychologie en de niet-westerse (oosterse) psychologie, zoals bijvoorbeeld de Bhoedistische (o.a. mindfulness) en de Vedische leer (o.a. Ayurveda en Awareness Through the Body-ATB). Om een op maat gesneden behandeling of begeleiding te kunnen bieden maak ik gebruik van inzichten en technieken uit beide tradities, die elkaar vaak aanvullen en versterken. Ieder mens is nu eenmaal uniek en heeft in verschillende periodes of situaties ook een specifieke aanpak nodig. 

Ik vind vooral uitdaging en voldoening in het begeleiden van mensen in het proces “van het leren accepteren te leven met wat is”. Volgens mij ligt vaak een nog ongekende bron van kracht in de ruimte die ontstaat door vanuit een accepterende houding het onderscheid te kunnen maken tussen wat wel/niet te veranderen valt. Een krachtbron waar je uit kunt putten om bewust de veranderingen in te zetten die je wenst en/of nodig acht. Werken met Mindfulness (wat wil zeggen: met aandacht in het hier en nu leven) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy: zie onder Therapie) sluit hierbij naadloos aan.

Met deze houding en werkwijze richt ik mij vooral op het helpen van mensen om in hun kracht te komen en zo het optimaal functioneren te bevorderen. Dit doe ik door het versterken van positieve eigenschappen, kwaliteiten en vaardigheden (zonder de aanwezige klachten, beperkingen en disfunctioneren te ontkennen of uit de weg te gaan). Centraal staat het vergroten van acceptatie en aandacht voor jezelf en je situatie zoals die is hier-en-nu en het bewust leren handelen volgens jouw eigen persoonlijke waarden. Dit heeft een afname in psychische problematiek tot gevolg. En dat de veerkracht, welzijn en vertrouwen in jezelf en in de toekomst toeneemt. Dit verhoogt de kans op slagen aanzienlijk.

 

 

i-soares