Ekayana - Je eigen pad volgen...

MINDFULNESSTRAINING

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent letterlijk: opmerkzaamheid. Als je mindful bent, ben je op een accepterende en niet oordelende manier bewust van de huidige ervaring zoals die is. Je bent je bewust van de gedachten en gevoelens en lichamelijke sensaties die de ervaring bij je oproept en kunt deze (voor het moment) accepteren zoals ze zijn. Het vraagt van je om een situatie bewust tot je door te laten dringen en dan van binnenuit bewust de keuze te maken hoe er mee om te gaan in plaats van uit je gewoontepatronen automatisch te reageren.

Waarom?

In de mindfulness training wordt systematisch deze manier van zijn beoefend, waardoor er een basis kan ontstaan die uitnodigt ‘om meer mindful te zijn’, dat wil zeggen bewust en met aandacht te leven. Hierdoor ontstaat de ruimte om je leven meer in eigen hand te nemen. Je autonomie en zelfmanagement zullen hierdoor versterken. Een positief effect hiervan is dat het je kan helpen om beter te leren omgaan met bijvoorbeeld spanningsklachten, vermoeidheid en pijn en om anders om te gaan met negatieve gedachtepatronen die tot somberheid en angst kunnen leiden. Je leert ook beter je grenzen te bewaken.

Wat is de werkwijze?

De mindfulness training is een 8-weekse training van 2,5 uur. De groep zal uit maximaal 10 deelnemers bestaan. In de training gaan we met verschillende oefenvormen werken, o.a. ademhalingsoefeningen, geleide meditaties, bewegingsoefeningen, aandachtsoefeningen en technieken om met gedachtenpatronen om te gaan. Daarnaast besteden we aandacht aan de onderlinge uitwisseling van persoonlijke ervaringen van de oefeningen. We verwachten een actieve inzet van je en de bereidheid om thuis elke dag te oefenen. Mindfulness als vaardigheid leer je toe te passen door dagelijks te oefenen. Hiervoor krijg je o.a. schriftelijke opdrachten voor thuis en een usb-stick met oefeningen.

Kosten

De kosten voor deze 8-weekse training bedragen € 475,- inclusief BTW met usb-stick en werkboek.

Waar?

Ekayana

Locatie: Burgemeester Knappertlaan 158

3117 BE Schiedam

Telefoon:  06-5353 9723

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.ekayana.eu

Trainer

Isabel Soares

GZ-psycholoog; Cognitief gedragstherapeut VGCt

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via de site van Ekayana (zie onder: contact). Na aanmelding neem ik contact op voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek.

Annulering

Tot vier weken voor aanvangsdatum wordt € 55,- in rekening gebracht. Bij annulering van vier weken tot een week voor aanvangsdatum is dat 50% van het cursusgeld. Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.

 

stenen