Ekayana - Je eigen pad volgen...

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Geblokkeerde emoties, afkomstig van belemmerende gedachtes of overtuigingen over jezelf, stress-situaties en heftige traumatische ervaringen blijven in ons lichaam en gedachten vastzitten. Dit kan lichamelijke of emotionele klachten tot gevolg hebben. EFT is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties kwijt te raken.

Hoe werkt EFT?

De EFT techniek is ontwikkeld door de Amerikaan Gary Craig en is een onderdeel van de Energetische Psychologie. EFT integreert verschillende elementen van al langer beproefde behandelmethodieken als NLP, mindfulness, bodyscan, acupressuur, EMDR. In combinatie heeft dit tot doel emotionele onrust te vinden, te benoemen, te beleven en gelijktijdig door mechanische beïnvloeding van het vegetatieve zenuwstelsel, middels het meridiaansysteem, emotioneel te neutraliseren. Deze simpele technieken hebben een.

EFT maakt gebruik van de punten op meridianen die ook bij acupunctuur gebruikt worden. Door de belemmerende gedachte of emotie te benoemen en tegelijkertijd op specifieke meridianenpunten te 'kloppen'  hef je energieblokkades in het lijf en gedachte op. Het verwijdert daarmee de negatieve emotionele lading van belastende herinneringen. Hierdoor worden de eens zo overweldigende emoties of lichamelijke klachten die vast zitten aan die herinneringen hanteerbaar of verdwijnen helemaal.

lotus-rolse-ekayana